! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Épül a mosdó a szabadstrandon

KezdőoldalHírekÉpül a mosdó a szabadstrandon
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések | Közérdekű | Strand
2021-05-07

Férfi, női, gyermek és akadálymentes mosdó, valamint baba-mama szoba is lesz a strandon.

Hiánypótló beruházás zajlik a dunakeszi szabadstrandnál, épül a nyilvános mosdó. A városi rendezvényeknek is helyt adó, de a kisgyermekesek, sétálók és kerékpárosok körében is népszerű Duna-parti szakasz egy állandó nehézsége, kényelmetlensége oldódik meg ezzel.

A modern, családbarát mosdó minden igényt kielégít majd. Külön férfi és külön női oldalt alakítanak ki benne, valamint baba-mama szobákat, akadálymentes és gyermek mosdót.

Dunakeszi Város Önkormányzata a Dunakeszi Duna Szabadstrand Fejlesztése című, KFE-00071-6/2020 azonosítószámú pályázaton 66.350.000,- támogatást nyert el. A 100%-ban támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.

A létesítmény egyik részében alakítják ki a női mosdót, 10 önálló illemhellyel, a külön bejáratú két baba-mama szobát pelenkázásra és szoptatásra alkalmas eszközökkel, valamint a szintén külön bejáratú gyermekmosdót. Az épület másik oldala a férfiaké lesz négy piszoárral és három WC-vel, és ezen az oldalon kap helyet az akadálymentes mosdó is.

A tervezésnél fontos szempont volt, hogy a zöld környezetbe is illeszkedjen, így esett a választás a faszerkezetre és a faborításra. Az épület érdekessége lesz, hogy a közepébe egy fa is kerül, ami később majd a tető fölé nyúlva árnyékot is biztosít.

A tisztaságot állandó személyzet felügyeli és biztosítja majd. Az épület körül ülőpadok és 10 kerékpárt befogadó tároló is helyet kap.

A munkálatok befejezése 2021. július 15-ére várható.