! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Dióssi Csaba bejárta a frissen átadott Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskolát

KezdőoldalHírekDióssi Csaba bejárta a frissen átadott Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskolát
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések
2021-01-12

Kívül-belül megújult, kibővült, korszerűsödött és megszépült Dunakeszi egyházi iskolája.

Dióssi Csaba polgármester és Erdész Zoltán alpolgármester közös bejárás során csodálták meg az új épületszárnnyal kibővített Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskolát. Deézsiné Teleki Ágnes igazgatónő büszkén vezette körbe a vendégeket a megszépült iskolában, amelynek felújítása 2018-ban kezdődött egyházi támogatásból.

Ennek az évnek szeptemberében kezdte meg működését a Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola négy évfolyamon öt osztállyal ebben a felújított szárnyban.  A 2019-20-as év során á így 2020 novemberében vehettük birtokba az aulával, tornateremmel, kápolnával, tantermekkel kibővített új épületrészeket. Elkészült a hátsó udvar, a sportpálya, a parkoló, a szülők jóvoltából műfüves borítást kapott az előkert. Számomra, aki a régi épületben is dolgoztam pedagógusként, nagy öröm volt látni, átélni a város legrégebbi, egykor egyházi iskolaként működő épületének újjászületését, kibővülését. Hálásak vagyunk, hogy ilyen csodálatos környezetben építhetjük közösségünket, gazdagíthatjuk városunk oktatási életét, segíthetjük családjainkat a hitéletben.

– árulta el a felújítással kapcsolatban az igazgatónő.

Az épületben helyett kapott egy nagy tornaterem, egy fényárban úszó aula csocsó asztalokkal és olvasó sarokkal, amelynek azonban legfőbb ékessége egy belsőépítész által tervezett fából készült díszfal.

A tornaterem mellett az iskolában található egy tornaszoba is és saját kápolna, valamint szülői összefogás eredményeként egy ízlésesen és stílusosan kialakított pihenő szoba a tanárok számára. Ennek legfőbb ékessége az a dicsőségfal, amelyet a diákok és szüleik közösen állítottak össze az iskolában oktató tanárok munkájának méltatására.